Spoedopleiding autorijbewijs

Spoedopleiding autorijbewijs… meld je snel aan!

Wil jij het rijbewijs met een spoedopleiding of versnelde opleiding behalen? Meld je dan tijdig aan om een juiste plan van aanpak te maken. Bij ons haal je het rijbewijs in drie stappen die helemaal is afgestemd op je persoonlijke situatie.

Onze reputatie is gebaseerd op een jarenlange ervaring met rij-instructie van hoge professionaliteit, een uitstekende prijs/ prestatieverhouding en een slagingspercentage dat aanzienlijk hoger ligt dan het gemiddelde in Nederland en onze regio.

Hoe werkt de spoedopleiding?

Bij een spoedopleiding bepaal je jouw eigen tempo. Je lest dan bijvoorbeeld ’s morgens én ’s middags 2 uur zodat je 4 praktijklessen per dag kunt afwerken. Aan de hand van jouw eigen agenda en mogelijkheden maken wij een planning voor jou op maat!

Omdat het tempo van de autorijlessen zo hoog ligt adviseren wij voor aanvang van de praktijkopleiding al in het bezit te zijn van het theoriecertificaat.

Stap 1: het intake gesprek

Mocht je graag een spoedopleiding komen volgen nodigen wij jou (én eventueel ouders) uit voor een intake gesprek waarin je alle specifieke wensen duidelijk kunt maken. Direct na het intake gesprek maken we de planning voor de opleiding inclusief het examen helemaal klaar, duidelijkheid staat bij ons voorop.

Stap 2: de theoriecursus

Een professionele theoriecursus vergroot je kans van slagen voor je theorie-examen enorm! Je kunt deze cursus bij ons volgen. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren in het bezit bent van je theoriecertificaat, maak een goed plan.

Stap 3: de openbare weg

Nadat je de theorie hebt gehaald, ben je klaar voor de openbare weg onder leiding van een professionele rij-instructeur. Wij bereiden jou op een professionele manier voor op het praktijkexamen.
In de spoedopleiding adviseren wij jou ook te kiezen voor een tussentijdse toets. De reden hiervoor is dat je met de tussentijdse toets vrijstelling kunt krijgen voor de bijzondere verrichtingen.

Wij adviseren jou graag persoonlijk, maak hiervoor een afspraak voor een intake gesprek of loop eens bij ons binnen.

In onderstaande filmpjes zie je hoe het praktijkexamen gaat en waar je op moet letten bij het examen. Hieronder kun je alles nog eens nalezen. Onder 3. De examenrit vind je een filmpje met 7 tips van de examinator.

Het examen duurt in totaal 55 minuten. Het bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Voor het examen

In het CBR-examencentrum maak je kennis met de examinator. Die legt uit hoe je examen verloopt en controleert:

  • de uitnodiging voor je examen
  • je identiteitsbewijs
  • of je bent geslaagd voor je theorie-examen
  • of je het formulier Zelfreflectie ingevuld hebt; na de examenrit bespreekt de examinator dit formulier met je

In de meeste gevallen mag je instructeur meerijden tijdens het praktijkexamen. Soms is dit niet mogelijk, omdat er een tweede medewerker van het CBR meerijdt, bijvoorbeeld een examinator in opleiding. Je instructeur is dan wel bij het begin- en eindgesprek aanwezig.

2. Op het parkeerterrein

  • Op het parkeerterrein doe je een ogentest. Je leest het kenteken van een stilstaande auto op ongeveer 25 meter afstand.
  • Als voorbereiding op de rit kan de examinator jou enkele vragen stellen over de auto. Bijvoorbeeld over het checken van de motorvloeistof of de lampjes op het dashboard.

3. De examenrit

De examenrit duurt ongeveer 35 minuten. Je rijdt voor een deel zelfstandig naar een bepaalde bestemming. Voor het andere deel rijd je op aanwijzingen van de examinator. Die kijkt of je veilig en zelfstandig rijdt. Daarbij let hij onder meer op de beheersing van de auto, kijkgedrag en voorrang verlenen. Dat geldt voor alle zeven examenonderdelen.

De 7 tips op een rijtje:

4. De uitslag

Direct na afloop van de rit krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent.

Ben je geslaagd?

Dan kun je ná de examendag je rijbewijs aanvragen bij de gemeente waar je woont.

Ben je gezakt?

Van de examinator hoor je waar je nog aan moet werken voor de volgende keer. Op het uitslagformulier kun je dat terugzien samen met je instructeur. Begin dan zo snel mogelijk weer met lessen als voorbereiding op het herexamen. Dat verloopt hetzelfde als het eerste examen.

Alleen als je binnen 5 jaar 4 keer of vaker bent gezakt voor je rijexamen, gaat het anders. Dan krijg je elke volgende keer een speciaal examen.

Langer wachten na afgebroken examen

Als de examinator je rijexamen afbreekt vanwege verkeersgevaarlijk gedrag, krijg je te maken met een langere wachttijd. Dan kun je pas na 6 weken herexamen doen bij het CBR, om je rijvaardigheid op peil te brengen. Normaal is de verplichte wachttijd 2 weken als je bent gezakt.

Wil jij graag persoonlijk geadviseerd worden omtrent de rijlessen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek zodat wij jou alles over de rijopleiding uit kunnen leggen.

Tel: 077-3515761
Email: info@janchristis.nl

Back to Top