Over ons

Over ons

1953
Van kinds af aan was Jan Christis gek van auto’s. Toen de tuinderszoon in 1953 op 24-jarige leeftijd in het ziekenhuis terecht kwam met zijn slechte rug las hij een advertentie in de krant. Er werden cursisten gezocht voor de opleiding rij-instructeur. Jan Christis hoefde hier niet lang over na te denken omdat hij om gezondheidsredenen toch moest stoppen met het tuindersbedrijf. Hij verruilde zijn eigen auto, een Buick uit 1947, in voor zijn eerste lesauto: een Ford 12M. Verkeersschool Jan Christis was hiermee geboren. In die tijd mocht je na de opleiding lesgeven als er een handrem in het midden zat, later moest er minimaal een dubbele bediening in zitten. Binnen een jaar had Jan Christis zijn eerste personeelslid en begon het bedrijf te groeien. Na de personenauto kwamen ook de motor, vrachtauto en touringcar. In korte tijd is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste rijschool van Venlo waar je voor alle rijbewijzen en theorieopleiding terecht kunt.
1988
In 1988 nam de dochter van Jan, Wilma Christis samen met haar man Mat van Bergen de rijschool over. Wilma zorgde voor de planning, administratie en personeelszaken, terwijl Mat zich bezig hield met rijlessen en het verzorgen van theorielessen. De Verkeersschool bleef maar doorgroeien, de locatie op de Sloterbeekstraat bleek te klein.
2000
In het jaar 2000 verhuisde de Verkeersschool naar de Guliksebaan in Venlo-Zuid waar een compleet nieuw pand gebouwd werd.
2005
In 2005 vonden Wilma en Mat van Bergen het langzaam tijd worden om opvolging te zoeken. Hierbij kwamen Ruud Rutten van gelijknamige rijschool en Roy Fleuren al snel in beeld en werden de eerste gesprekken gevoerd voor een fusie, dat uiteindelijk moest leiden tot een overname. In eerste instantie werd een samenwerking opgezet waarbij de vrachtautorijbewijzen gezamenlijk onder de naam Transportopleidingen Zuid-Nederland werden uitgevoerd.
2009
Vanaf januari 2009 staan Ruud Rutten en Roy Fleuren aan het roer van Verkeersschool Jan Christis en timmeren hard aan de weg om het erfgoed van de familie Christis voort te zetten waarbij service en professionaliteit aan de klant centraal staat. Van de Ford 12M naar lesgeven met een mobiele APP via ons Plansysteem PlanGo. Er is in de 60 jaar enorm veel veranderd en al die tijd loopt Verkeersschool Jan Christis voorop en blijven wij vernieuwen om de klant het allerbeste te kunnen geven!
2019
Per 1-1-2019 heeft Roy Fleuren besloten zich 100% te gaan richten op Vervoerscollege Venlo dit betekent dat Ruud Rutten nog alléén aan het roer staat bij Verkeersschool Jan Christis.
2020
Vanaf 1-1-2020 zijn wij gevestigd op de Alberdingk Thijmstraat 33 in Blerick.